Fotogalerija

kids read

Dječji vrtić Ludina posjetila je prometna policija iz PU Kutina. Djeca su s nestrpljenjem dočekala  predstavnike policije u našem vrtiću .

Djelatnici policije su najprije upoznali djecu sa svojim radom,kako se ponašati u prometu , kako sigurno prelaziti cestu što su,na njihovo iznenađenje ,djeca već znala te kako postupati pri susretu sa nepoznatim osobama.

Nakon te kratke edukacije,a na veliko iznenađenje djece ,ispred vrtića  nas je dočekala cjelokupna patrola:motocikl, presretač i policijsko vozilo.


Djeca su mogla sjesti u vozila,razgledati ih,ali najviše im se svidio motocikl .

Nakon podužeg druženja pozdravili smo se s našim gostima te dogovorili i buduću suradnju.

 


Već tradicionalno,u proljeće u Dječjem vrtiću Ludina održavamo vježbu evakuacije za djecu i zaposlenike u suradnji sa stožernim DVD-om Vidrenjak.

Tako i ove godine ,14.lipnja smo uz zvukove sirene vatrodojave u našem vrtiću,svi zajedno napustili vrtić kroz puteve evakuacije nestrpljivo iščekujući vatrogasce.

Vatrogasci su odmah po dolasku ugasili naš “požar“ koristeći svoju opremu popraćeni pljeskom i oduševljenjem djece.

Pokazali su nam svoju opremu,kamion,odgovarali na mnogobrojna pitanja,a na opću radost provozali i djecu u vatrogasnom kamionu. Neki su isprobali zaštitne šljemove,a na kraju smo svi zajedno popili sok na dječjem igralištu.

U našoj skupini svakodnevno provodimo tjelovježbu i tako nastojimo usaditi djeci zdrave navike od najranije dobi. To su vježbice kroz koje djeca razgibavaju velike mišićne skupine, zadovoljavaju potrebu za kretanjem,potiče se pojačan rad organa za disanje što potiče i izmjenu tvari, a djeca se navikavaju na zdrav način života.

Uz to ,kroz tjelesnu aktivnost  razvija se  sposobnost dječjeg organizma da se obrani  od štetnih vanjskih utjecaja.

Zbog nedostatka lijepog vremena odlučili smo ,uz jutarnju tjelovježbu uvesti jedan dan u tjednu-SPORTSKI DAN - kada planiramo i osmišljavamo,u suradnji s djecom,aktivnosti razgibavanja uz glazbu i ples. Tog dana u Vrtić djeca donose potrebnu sportsku opremu(tenisice,trenirku,bočicu vode,ručnik…)što dodatno motivira djecu na aktivnost.

Još o nama...

Radno vrijeme vrtića je svakoga dana od 6:00 - 16:00 sati.

Mi brinemo za Vaše najdraže.