Dragi naši!

 

 

Ovih dana većinu vremena provodimo kod kuće,u obitelji iz razloga na koje ne možemo utjecati,ali ih moramo poštivati kako bismo očuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih.

Zato evo nekoliko savjeta kako kvalitetno provesti slobodno vrijeme s vašim djetetom, kako biste se zabavili,jer djeca najviše pamte trenutke provedene u igri.

 1. Igra skrivača

Proširite ovu klasičnu igru ​​tako što ćete skrivati ​​predmete (primjerice djetetove igračke), a potom ga poticati da ih traži. Riječi "toplo" i "hladno" bit će mu smjernice za lakše pronalaženje predmeta .nakon toga ,pustite ga da ono sakrije predmet i vas navodi da ga nađete.

 

2. Igra imitacije

Imitirajte glasove životinja i istovremeno izvodite pokrete karakteristične za tu životinju. Primjera radi, krekećite kao žaba i pritom skačite kao ona, a zatim potaknite mališana da sve to ponovi. Sljedeći put, neka on vama postavi "zadatak". 

 

3. Uključite dijete u svakodnevne kućanske poslove,a zatim se počastite zajedničkom šetnjom,zajedno ispečenim kolačićima ili sl.

 

4. Djeca obožavaju slikati,modelirati,izrezivati…

    Pripremite uz uobičajene boje(vodene,tempere,drvene i sl.) slano tijesto koje dijete može modelirati po želji,izrezivati oblicima za kolačiće,a zatim uz vašu pomoć iste osušiti,a zatim i obojati.

    RECEPT ZA TIJESTO : jednaki dijelovi obične ,kuhinjske soli i glatkog brašna  te vode toliko da tijesto bude podatno i da zadržava oblik.Tijesto se ne smije lijepiti za prste niti raspadati. U tijesto ,prema želji možete dodati i jestivu boju.

 

5. Kako dolazi i ljepše vrijeme ,a u našem kraju možemo boraviti u dvorištu , u vaše aktivnosti možete uključiti i izradu zajedničkog vrta, cvjetnjaka ili uređenje tegli sa cvijećem  u kojima ćete uživati cijele godine.

 

    A za kraj svakog dana,možete djetetu pročitati priču u kojoj ćete zajedno uživati,a za dijete će značiti mnogo više:obogatiti će djetetov rječnik,poticati njegovu radoznalost i interes za okolinu,a što je najbitnije ,sve vrijeme provedeno zajedno za dijete će značiti neizmjerno mnogo…

     Jednu malo stariju ,a drugu noviju priču ,možete pronaći u kutku za roditelje na našoj

 web stranici: www.dvludina.hr. u odjeljku Kutak za roditelje.

 

 

 

 

Stoga uživajte u druženju,a do novih ideja i poticaja ,srdačan pozdrav!

Još o nama...

Radno vrijeme vrtića je svakoga dana od 6:00 - 16:00 sati.

Mi brinemo za Vaše najdraže.